Mat och aktivering

Aktivera din lejonhuvade kanin!

2010-05-13 01:49 #0 av: ulanea

Aktivering för en kanin är mycket viktigt! Kaninen måste få komma ut ur buren och röra på sig på en större yta inomhus eller utomhus HELST varje dag. Här finns olika tips för hur du aktiverar din kanin på bästa sätt.

Riskfritt utespring:

För att slippa hålla koll på din kanin så mycket när den är ute och skuttar så måste det vara riskfritt! Det får t.ex inte finnas några kablar som kaninen kan bita i. Andra, köttätande djur, som katt och hund hör heller inte ihop med kaninen. Så om du har en katt, hund eller annat djur som inte är van vid kontakt med kanin så bör denna inte vistas i samma rum som kaninen!

 

Hoppning:

 

Kaninhoppningen har blivit allt större genom åren. Detta är för det mesta roligt för både ägare och kanin om man har ett starkt band till varandra! Det som krävs för att lyckas inom kaninhoppningen är:

1.Tålamod

2.Kärlek mellan kanin och ägare

3.Lusten att göra något skoj!

Med dessa tre steg kan du komma hur långt som helst med din kanin och det är inte bara roligt, det är även bra för kaninens kondition :D!

Vill du lära dig mer om kaninhoppning? Då är detta en sida för dig: www.kaninhoppning.ifokus.se

 

Promenader:

 

Att gå ut med en kanin, ungefär som att gå ut med en hund, det skulle väl de flesta tycka var jätte roligt? Men då krävs mycket tillit från kaninen och en snäll ägare! Man måste veta att man inte kan rycka och dra i kaninen, då kan du lätt skada den! Om kaninen skuttar åt ett håll som den inte får, ta då istället upp den och bär bort den en bit och sätt sedan ner den igen, åt rätt håll :)! Du måste även se till att det inte finns hundar/katter i närheten som kan attackera eller skada din kanin!

 

Så, sätt igång och aktivera din kanin nu:D!

Anmäl
2010-07-24 18:16 #1 av: Lisa551922

oj vad bra

 

Anmäl
2010-07-24 18:53 #2 av: ulanea

#1 Hahah, tack:)!

Anmäl
2010-07-25 16:34 #3 av: Lisa551922

nu kommer jag och min Leo ha jätte roligtGlad

Anmäl
2010-07-25 17:35 #4 av: ulanea

#3 Hihi, vad roligt:D!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.