Kaninungar och avel

peking päls på kanin m.m

2013-01-26 14:29 #0 av: Eileen4

Hej!

jag undrar hur man ser att kaninen har pekingpäls.Jag har läst på lite och det jag kommit fram till är nog mest att kaninen är "korthårig" påryggen.Jag har en svart lejonhuvad hona med väldigt kort päls på ryggen,skulle vara kul om någon kunde kolla om hon har det,vad tror ni? och sen undrar jag också om jag skulle para med en kanin som har "weiner tecknad havanna päls" med bruna ögon,skulle min kanins blåa ögon komma med in i kullen då?

 

 

Anmäl
2013-01-27 21:57 #1 av: [Luppa]

En pekingpälsad kanin är en teddy med kortare päls på ryggen, alltså ett mellanting mellan teddy och vanlig dubbelmanad. Den har längre päls än din hona, hon ser ut att vara en vanlig dubbelmanad.

Angående blå ögon så räcker det att den ena föräldern bär på det för att det ska kunna komma blå ögon i kullen. De brukar dock inte bli så många blåögda i en sådan kull, det är större chans om båda föräldrarna bär det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.